Hoe ziet jouw tong er uit?

Tong acupunctuur Haarlem

Je tong geeft veel informatie over jouw gezondheid

Wist jij dat de tong de sterkste spier is van het lichaam? En voor spieren geldt: hoe meer jij je spieren traint, hoe sterker ze worden. Je tong train je doordat je dagelijks eet, drinkt, praat en speeksel inslikt. En doordat de uiteinde / de tip nergens aan vast zit, is deze enorm flexibel.

We kijken elke dag naar onszelf in de spiegel. Maar heb jij ook wel eens naar je eigen tong gekeken? Vast niet! Je tong geeft veel informatie over jouw gezondheid. Het is niet voor niets dat de Chinezen deze al duizenden jaren gebruiken als hulpmiddel om een diagnose vast te stellen.

Net als dat elk lichaam anders eruit ziet, ziet de tong er bij iedereen ook anders eruit. Sterker nog: je tongafdruk is net als je vingerafdruk uniek. Toch zijn er algemene kenmerken die belangrijke informatie geven over je gezondheid. Om je een beetje een idee te geven van wat jouw tongafdruk allemaal kan zeggen, vind je hieronder een aantal tongkenmerken met bijbehorende globale uitleg.

  • Dik en slap: dit is vaak een teken dat je moe of uitgeput bent.
  • Stijf en puntig: dit geeft meestal aan dat er spanning in je lichaam zit.
  • Kleine scheurtjes/groefjes: dit duidt op een tekort aan bepaalde vloeistoffen.
  • Een gele aanslag: dit zie je vaak bij mensen die teveel warmte in het lichaam hebben.
  • Rode puntjes op de punt: dit betekent vaak dat je veel aan je hoofd hebt of duidt op emotionele problemen. Ook zie je dit vaak bij dames die aan het menstrueren zijn.
  • Heel bleek: dit geeft aan dat de energie van je Bloed wat laag is of dat je Kou in je lichaam hebt.

Dit zijn maar een paar voorbeelden want er zijn heel erg veel aspecten die relevant zijn. Een goede acupuncturist kijkt ook naar je tong en kan je meer vertellen over wat deze aangeeft. Overigens verandert je tong naarmate je gezondheid verandert. Kijk dus niet vreemd op als je tong er anders uitziet of anders uit gaat zien in de loop van de tijd.

Acupunctuur ervaringen

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

Contact opnemen over acupunctuur

Heb je pijnklachten en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten