Verschil Japanse acupunctuur en Chinese acupunctuur
Een diepgaande vergelijking

Japanse acupunctuur

In de wereld van alternatieve geneeskunde neemt acupunctuur een prominente plaats in. Door eeuwen heen hebben diverse culturen deze behandelmethode omarmd en verfijnd. Hoewel Chinese acupunctuur bij velen bekend is, heeft Japanse acupunctuur eveneens een rijke geschiedenis en unieke praktijk. Maar wat onderscheidt deze twee methoden precies van elkaar?

Ontwikkeling Chinese acupunctuur

Chinese acupunctuur, ontstaan tijdens de Shang-dynastie, heeft zich ontwikkeld dankzij invloedrijke teksten zoals ‘Huangdi Neijing’. Deze eeuwenoude geneeswijze blijft, zelfs in onze moderne tijd, trouw aan haar traditionele principes. Hedendaagse medici waarderen en integreren acupunctuur, onderstrepende haar blijvende relevantie en optimistische toekomst.

Bij Chinese acupunctuur worden dunne naalden op specifieke punten ingebracht. Daardoor wordt het lichaamseigen energiestelsel geactiveerd. Zo worden klachten verlicht en het evenwicht hersteld. Veel mensen kiezen hiervoor ter bevordering van hun welzijn.

Yuk Chi Acupunctuur biedt alleen Chinese acupunctuur aan

Historische wortels Japanse acupunctuur

Ondanks dat acupunctuur zijn oorsprong vindt in China, heeft Japan deze geneeswijze vroegtijdig geadopteerd en zijn eigen unieke stempel erop gedrukt. Met stromingen als Manaka, Matsumoto en Toyohari heeft Japanse acupunctuur zich onderscheiden in haar benadering en technieken.

Diagnostische verschil Japanse acupunctuur en Chinese acupunctuur

Hoewel zowel Chinese als Japanse acupunctuur hun basis vinden in de principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde, zijn er significante verschillen in de diagnostische fase. In de Japanse acupunctuur ligt de focus op palpatie, met name het zorgvuldig voelen van de buik en pols. Door deze palpatie, die met grote nauwkeurigheid en sensitiviteit wordt uitgevoerd, kan de therapeut de onevenwichtigheden in de meridianen vaststellen. Hierbij wordt van jou als patiënt actieve feedback verwacht over gevoelige of pijnlijke plekken.

Behandeling: subtiliteit staat centraal

Een kenmerkend verschil tussen Japanse en Chinese acupunctuur is de naaldtechniek. Waar in de Chinese methode naalden dieper worden ingebracht, kenmerkt Japanse acupunctuur zich door haar subtiele en oppervlakkige benadering. Bij deze methode plaatst men vaak naalden tegen de huid. Ze prikken meestal niet door. Soms raakt men alleen het acupunctuurpunt aan. Tijdens de behandeling controleert de therapeut regelmatig de pols. Zo monitort de acupuncturist de voortgang en effectiviteit.

Keuze Japanse acupunctuur of Chinese acupunctuur

De keuze tussen Japanse en Chinese acupunctuur is vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur. Beide methoden hebben hun eigen unieke voordelen en benaderingen. Japanse acupunctuur gebruikt subtiele technieken. Bovendien richt het zich op diepgaande palpatiediagnose. Daarom zien velen het als een zachte methode. Veel mensen vinden het aangenaam.

Echter, de moderne Chinese acupuncturist beschikt over laseracupunctuur. Laseracupunctuur is de moderne versie van traditionele acupunctuur. Hierbij gebruikt men rood laserlicht in plaats van naalden. Dus, geen acupunctuurnaalden meer. Bovendien is het pijnloos. Veel mensen kiezen nu voor deze methode. Het combineert moderne technologie met traditionele Chinese geneeskunde.

Ongeacht je keuze, is het belangrijk om je te wenden tot een gekwalificeerde acupuncturist die je kan begeleiden in jouw reis naar welzijn en balans.

Yuk Chi Acupunctuur biedt alleen Chinese acupunctuur aan

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur behandelingen

Wilt u meer weten over acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op met de acupuncturist via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via het contactformulier.

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten