Mijn leven als acupuncturist… Yuk Chi

Acupuncturist

Even voorstellen – mijn allereerste blog – september 2022

Hallo iedereen! Mijn (voor)naam is Yuk Chi en ik ben acupuncturist en eigenaar van Yuk Chi Acupunctuur. Mijn acupunctuur praktijk ligt net over de grens van Haarlem in Santpoort-Noord.

Vanaf nu zal ik elke maand een blog schrijven over mijn ervaringen als acupuncturist, en dat zijn er nog al wat!

Laat ik mijn allereerste blog maar gebruiken om mezelf aan jullie voor te stellen.

Ik ben 43 jaar, geboren in Amsterdam, Chinees van afkomst en ik woon met mijn gezin net over de grens van Haarlem in Santpoort-Noord waar ik een acupunctuur praktijk aan huis heb.

Behalve acupuncturist ben ik ook jurist. De nuchtere en analytische kijk en het probleemoplossend vermogen als jurist komen goed van pas in mijn werk als acupuncturist.

Als acupuncturist kom ik allerlei verschillende soorten mensen tegen. Jong en oud, man en vrouw, kwetsbaar en vitaal, hoog- en laagopgeleid etc. etc.
Het mooiste aan mijn werk als acupuncturist is dat ik mensen persoonlijk mag helpen. Elk persoon is uniek en heeft zijn / haar eigen levensverhaal. De uitdaging voor mij is om iemand de allerbeste acupunctuurbehandeling te geven zodat diegene zoveel mogelijk van lichamelijke of emotionele klachten af komt.

In deze maandelijkse blog ga ik je een kijkje geven in mijn leven als acupuncturist. Wat voor patiënten of problemen kom ik tegen in mijn acupunctuur praktijk? Wat voor verhalen of gekke situaties maak ik mee? Hoe komen patiënten erbij om acupunctuur te proberen? Welke inzichten doe ik op van mijn patiënten? Waar verbaas en verwonder ik mij over?
Over dit soort vragen en kwesties zal ik vanaf nu gaan vertellen in mijn maandelijkse blog.

Ik wens je alvast heel veel leesplezier!

Ik zal in mijn blog uiteraard geen medisch inhoudelijke adviezen geven. De patiënten die voorbij komen zullen volledig anoniem zijn. Deze blog geeft mijn persoonlijke visie op dingen.

Heb jij een onderwerp waar je graag iets over wil lezen in mijn blog, jouw ideeën zijn altijd welkom! Je kan me dan mailen.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten