Ernstig overgewicht patiënten groeit

Ernstig overgewicht acupunctuur

Ernstig overgewicht → één op tien Nederlanders is te zwaar

11,7 procent van alle Nederlanders kampt met ernstig overgewicht. Uit de meest recente cijfers uit 2016 van het CBS blijkt dat het aandeel vandaag de dag nog nooit zo groot was.

Het CBS noteert sinds 1981 het gewicht van alle Nederlanders. Destijds had 4,4 procent ernstig overgewicht. Dat houdt in dat de persoon een BMI heeft dat boven de dertig ligt. Een gezond BMI ligt tussen 18 en 25.

In totaal heeft 43,1 procent van de Nederlandse bevolking overgewicht. 46,3 procent van de mannen heeft overgewicht en twee op de vijf vrouwen is te zwaar. Vooral mensen in de leeftijdscategorieën 55 tot 65 jaar en 65 tot 75 jaar kampen met overgewicht: 60 procent is te zwaar.

Kinderen onder de twaalf zijn in de afgelopen twintig jaar minder zwaar geworden: waar in 1981 15,3 procent overgewicht had, was dat in 2014 11,6 procent.

Afvallen met acupunctuur

Acupunctuur is geen wondermiddel om af te vallen, want er bestaan geen wondermiddelen tegen overgewicht. Verstandig eten en voldoende bewegen zijn en blijven essentieel voor wie wil afvallen. Acupunctuur kan wel een belangrijke ondersteuning zijn bij het doorvoeren van de noodzakelijke veranderingen in uw manier van leven.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over ernstig overgewicht en acupunctuur

Wilt u meer weten over ernstig overgewicht en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten