• 22 JAN 16
  • 0
  Een op tien Nederlanders heeft ernstig overgewicht

  Een op tien Nederlanders heeft ernstig overgewicht

  Ernstig overgewicht patienten groeit

  11,7 procent van alle Nederlanders kampte in 2014 met ernstig overgewicht. Uit de meest recente cijfers uit 2016 van het CBS blijkt dat het aandeel vandaag de dag nog nooit zo groot was.

  Het CBS noteert sinds 1981 het gewicht van alle Nederlanders. Destijds had 4,4 procent ernstig overgewicht. Dat houdt in dat de persoon een BMI heeft dat boven de dertig ligt. Een gezond BMI ligt tussen 18 en 25.

  In totaal heeft 43,1 procent van de Nederlandse bevolking overgewicht. 46,3 procent van de mannen heeft overgewicht en twee op de vijf vrouwen is te zwaar. Vooral mensen in de leeftijdscategorieën 55 tot 65 jaar en 65 tot 75 jaar kampen met overgewicht: 60 procent is te zwaar.

  Kinderen onder de twaalf zijn in de afgelopen twintig jaar minder zwaar geworden: waar in 1981 15,3 procent overgewicht had, was dat in 2014 11,6 procent.

  Bron: CBS

  Afvallen met acupunctuur

  Acupunctuur is geen wondermiddel om af te vallen, want er bestaan geen wondermiddelen tegen overgewicht. Verstandig eten en voldoende bewegen zijn en blijven essentieel voor wie wil afvallen. Acupunctuur kan wel een belangrijke ondersteuning zijn bij het doorvoeren van de noodzakelijke veranderingen in uw manier van leven.

  Lees hier het hele artikel omtrent acupunctuur en afvallen

  Leave a reply →

Laatste nieuws