Blue Monday – Meest deprimerende dag van het jaar

Blue Monday meest deprimerende dag

Blue Monday? Wanneer is jouw meest deprimerende dag?

Elk jaar rond 20 januari is het Blue Monday. Deze dag wordt bepaald aan de hand van een ingewikkelde formule en is de meest deprimerende dag van het jaar. Herken jij dit?

Op Blue Monday voelen mensen zich over het algemeen het meest ellendig. Waarom is dat? Hieronder een opsomming van de redenen:

 • Alle leuke feestdagen en nieuwjaarsborrels zijn achter de rug
 • Je komt erachter dat je je goede voornemens aan de wilgen hebt gehangen
 • Je zit nog steeds met die extra feestkilo’s op je benen, buik en kont
 • Financieel heb je het zwaar door alle uitgaven in december
 • Je wacht op je salaris maar dat lijkt deze maand wel eeuwen te duren
 • De winter is op zijn hoogtepunt
 • De dagen zijn lang en donker
 • De lente en zomer zijn nog lang niet in zicht
 • Je vakantie is ver weg
 • Het is maandag, dat alleen al valt zwaar.

Gelukkig duurt Blue Monday maar één dag.

Tips om Blue Monday beter door te komen

 • Ga iets leuks doen op Blue Monday en voorkom dat je je depri voelt. Ga lekker wandelen, of thee drinken bij een vriendin. Ga een keertje extra sporten of zoek grappige filmpjes op internet.
 • Eet die dag een portie extra feel-good producten, die stimuleren namelijk het endorfine in je lichaam waardoor je je beter voelt. Denk aan producten zoals chocolade, bananen en yoghurt.
 • Maak plannen voor je vakantie dit jaar. Zoek naar mooie bestemmingen en droom er op los. Zodra het financieel weer beter gaat, kun je dan gelijk boeken. En vaak hebben reisbureau’s of luchtvaartmaatschappijen vroegboekkortingen of acties in januari, dus kijk goed rond naar de mogelijkheden.
 • Er is niks mis met een keertje depri of ellendig voelen, dat hoor bij het mens zijn. Je kunt dus ook gewoon accepteren dat je je een keer niet goed voelt. Morgen is het vast beter!

Voor mensen die gevoelig zijn voor depressies, vooral winterdepressies, is het wel verstandig om alert te zijn dat je niet erin blijven hangen. Onderneem actie om uit een depressie te komen. Afhankelijk van de ernst ervan kun je bijvoorbeeld naar de huisarts gaan, acupunctuur of andere therapieën proberen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over blue monday en acupunctuur

Wilt u meer weten over een blue monday en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten