Toename gebruik van acupunctuur

Gebruik van acupunctuur

Steeds meer mensen maken gebruik van acupunctuur

De Nederlandse PatiëntenVereniging voor Acupunctuur (NPVA) is niet verrast over het CBS onderzoek waaruit de toename van het gebruik van acupunctuur blijkt.

Op dit moment loopt, in samenwerking met studenten van de masteropleiding Health Administration (gezondheidsbestuur) van het TiasNimbas Instituut van de Universiteit Tilburg, een onderzoek naar de drijfveren voor het bezoek aan een acupuncturist. Ook hierin kwam al een toename van het gebruik naar voren.

Acupunctuur werkt

Uit de patiëntenreacties naar de vereniging toe blijkt dat mensen vooral kiezen voor acupunctuur omdat het werkt. Patiënten die naar huis zijn gestuurd met de boodschap “u moet er maar mee leren leven“ of “het hoort bij de leeftijd“, kunnen vaak met acupunctuur wel worden geholpen. Dit zijn veelal patiënten met stress, pijn (bijvoorbeeld door migraine of artrose), menopauzeklachten of hooikoorts, maar ook jonge stellen bij wie de IVF-behandeling pas succesvol is na ondersteuning met acupunctuur.

De vraag die de vereniging het vaakst gesteld wordt, is waar men de juiste acupuncturist kan vinden. Recent nog heeft de NPVA een afwijzing van mevrouw Schippers (de Minister van Volksgezondheid) ontvangen op het verzoek tot overleg over het reguleren van de acupunctuur. Ons doel was een kwaliteitsborging voor de acupunctuur vast te leggen. In de ons omringende landen is dat al gebeurd; acupunctuur voor bijvoorbeeld aspecifieke lage rugpijn wordt in Duitsland vergoed door de basiszorg.

Toegang tot acupunctuur moeilijk

In tegenstelling tot de regeringen van andere Europese landen bemoeilijkt de Nederlandse overheid de toegang tot acupunctuur. Dit doet ze onder meer door belemmeringen op te werpen voor artsen en fysiotherapeuten die tevens als acupuncturist werken, door BTW te heffen op de behandelingen en door het kwaliteitsregister niet in te voeren.

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat acupunctuur effectief is en tot lagere zorgkosten en een beter welzijn leidt. De Nederlandse Patiëntenvereniging voor Acupunctuur zet zich daarom in voor een goede toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteitsborging van acupunctuur.

Voor meer informatie kunt u terecht op npva.nl.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over het gebruik van acupunctuur

Wilt u meer weten over het gebruik van acupunctuur? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten