• 01 AUG 14
  • 0
  Atrose en acupunctuur: acupunctuur verlicht atrose in de knie

  Atrose en acupunctuur: acupunctuur verlicht atrose in de knie

  Atrose en acupunctuur

  Last van atrose en acupunctuur proberen? Acupunctuur verlicht pijn door atrose in de knie. Onderzoek gepubliceerd in het ‘Journal of Shanghai Acupunctuur en Moxibustion’ documenteert de klinische werkzaamheid van twee benaderingen van acupunctuur therapie.

  Twee groepen kregen acupunctuur bij ST35 (Dubi, laterale Xiyan) en mediale Xiyan (MN-LE-16) in combinatie met elektro-acupunctuur. Daarnaast ontvingen de groepen acupunctuurnaalden op Heding (M-LE-27), GB34 (Yanglingquan) en ST36 (Zusanli). Groep 1 kreeg diepe needling bij ST35 en het medicale Xiyan terwijl groep twee standaard needling kreeg. De diepe needling groep toonde superieure klinische resultaten. Diepe needling bereikt een hoger niveau van kniepijn en was effectief in het terugdraaien van de slapte in het been. Als gevolg daarvan concludeerden de onderzoekers dat diepe needling van Xiyan punten voor pijn meer biedt dan standaard needling voor de behandeling van knie-artrose.

  Referentie:
  Liu, N. “Clinical Observations on Deep Needling van Points Dubi en Medial Xiyan voor de behandeling van knie artrose.” Shanghai Tijdschrift voor Acupunctuur en Moxibustion (2013): 857-858. Lees heer het hele artikel (EN).

  Atrose

  Artrose wordt in de volksmond ook wel gewrichtsslijtage genoemd. Artrose ontstaat doordat er meer gewrichtskraakbeen verloren gaat dan er door het lichaam geproduceerd kan worden.[3] Het kraakbeen verslechtert en soms verdwijnt het helemaal. Bij artrose vermindert ook de vloeistof in het gewricht. Deze vloeistof, synovium geheten, is nodig om het gewricht soepel te laten draaien en om schokken te absorberen.[4] Door slijtage van gewrichtskraakbeen en een vermindering van de schokabsorberende vloeistof in de gewrichten kunnen botten over elkaar schuren, wat veel pijn veroorzaakt. Artrose komt voornamelijk voor in de gewrichten van de handen, knieën, schouders, nek en heupen.

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over atrose en acupunctuur

  Last van atrose en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws