Artrose en acupunctuur: acupunctuur verlicht artrose in de knie

Artrose en acupunctuur

Artrose en acupunctuur

Last van artrose en acupunctuur proberen? Acupunctuur verlicht pijn door artrose in de knie. Onderzoek gepubliceerd in het ‘Journal of Shanghai Acupunctuur en Moxibustion’ documenteert de klinische werkzaamheid van twee benaderingen van acupunctuur therapie.

Twee groepen kregen acupunctuur bij ST35 (Dubi, laterale Xiyan) en mediale Xiyan (MN-LE-16) in combinatie met elektro-acupunctuur. Daarnaast ontvingen de groepen acupunctuurnaalden op Heding (M-LE-27), GB34 (Yanglingquan) en ST36 (Zusanli). Groep 1 kreeg diepe needling bij ST35 en het medicale Xiyan terwijl groep twee standaard needling kreeg. De diepe needling groep toonde uitstekende klinische resultaten. Diepe needling bereikt een hoger niveau van kniepijn en was effectief in het terugdraaien van de slapte in het been. Als gevolg daarvan concludeerden de onderzoekers dat diepe needling van Xiyan punten voor pijn meer biedt dan standaard needling voor de behandeling van knie-artrose.

Referentie:
Liu, N. “Clinical Observations on Deep Needling van Points Dubi en Medial Xiyan voor de behandeling van gewrichtsslijtage in de knie.” Shanghai Tijdschrift voor Acupunctuur en Moxibustion (2013): 857-858. Lees heer het hele artikel (EN). Lees ook ons artikel over de verlichting van pijn met acupunctuur.

Artrose

Artrose is een vorm van reuma en wordt in de volksmond ook wel gewrichtsslijtage genoemd. Dit ontstaat doordat er meer gewrichtskraakbeen verloren gaat dan er door het lichaam geproduceerd kan worden. Het kraakbeen verslechtert en soms verdwijnt het helemaal. Bij deze gewrichtsslijtage vermindert ook de vloeistof in het gewricht. Deze vloeistof, synovium geheten, is nodig om het gewricht soepel te laten draaien en om schokken te absorberen. Door slijtage van gewrichtskraakbeen en een vermindering van de schokabsorberende vloeistof in de gewrichten kunnen botten over elkaar schuren, wat veel pijn veroorzaakt. Deze gewrichtsslijtage komt voornamelijk voor in de gewrichten van de handen, knieën, schouders, nek en heupen.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur en artrose

Wilt u meer weten over acupunctuur en artrose? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten