Acupunctuur tegen opvliegers en andere overgangsklachten

Menopauze acupunctuur overgangsklachten opvliegers

Werkt acupunctuur tegen opvliegers en overgangsklachten?

Acupunctuur tegen opvliegers? Een verschijnsel waar bijna alle vrouwen mee te maken krijgen in de overgang zijn die vreselijke opvliegers en andere overgangsklachten. Heel vervelend, maar gelukkig kun je er zelf veel tegen doen. Gezond voedsel, beweging en ontspanning zijn de sleutelwoorden.

Effect van acupunctuur

Maar nu blijkt uit een meta-analyse van 104 onderzoeken naar het effect van acupunctuur dat vrouwen die last hebben van opvliegers tijdens de overgang baat lijken te hebben bij acupunctuur. Vooral op de ernst en de frequentie heeft de behandeling effect.

Uiteindelijk voldeden 12 onderzoeken met totaal 869 deelnemers aan de inclusiecriteria van de onderzoekers van de Taipei Medical University in Taiwan. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Menopause.

Andere overgangsklachten

Naast acupunctuur tegen opvliegers is er ook gekeken naar het effect op andere overgangsklachten. Op het gebied van andere overgangsklachten zoals slaapproblemen, stemmingswisselingen en seksuele problemen vonden de onderzoekers geen eenduidig bewijs, maar acupunctuur had wel degelijk een positief effect op de ernst en frequentie van opvliegers. Opvallend was dat de vorm, het aantal behandelingen en de duur van de behandeling niet uit leek te maken. Het effect van de acupunctuur hield gemiddeld drie maanden aan.

Hoewel het onderzoek niet kan aantonen welk mechanisme zorgt voor de vermindering van de opvliegers, denken de onderzoekers dat acupunctuur zorgt voor minder β-endorfine in de hypothalamus. Mogelijk komt hierdoor CGRP vrij, een stof die de warmteregulering beïnvloedt.

“Dit onderzoek laat vooral zien dat er nog heel valt te onderzoek op het gebied van opvliegers tijdens de overgang”, legt onderzoeker Margery Gass uit. Zij was niet betrokken bij het onderzoek. “Acupunctuur lijkt een effectief alternatief om dit probleem te verminderen, zeker voor vrouwen die op zoek zijn naar een behandeling zonder medicatie.”

Bron: 50.plus.blog en tijdschrift Menopause, juli 2014

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur tegen opvliegers

Wilt u meer weten over acupunctuur tegen opvliegers? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten