• 18 SEP 14
  • 0
  Dementie, de ziekte van Alzheimer – Scriptie

  Dementie, de ziekte van Alzheimer – Scriptie

  Dementie, ziekte van Alzheimer en acupunctuur

  Dementie ofwel de ziekte van Alzheimer krijgt zowel in de reguliere geneeskunde als de Chinese Geneeskunde volop aandacht. Beide vormen van geneeskunde zijn druk op zoek naar datgene wat hopelijk de oplossing is voor deze ziekte.

  Yuk Chi beoogt met haar scriptie een bijdrage te leveren aan het vinden van een oplossing voor dit sociaaleconomisch probleem van de 21e eeuw: dementie, de ziekte van Alzheimer. En hoe klein deze bijdrage ook is bezien vanuit het groter geheel, elke stap op zoek naar een oplossing is er weer één.

  In deze scriptie zal vanuit het perspectief van de reguliere geneeskunde enerzijds en het perspectief van de Chinese Geneeskunde anderzijds worden gekeken naar de meest voorkomende vorm van dementie: de ziekte van Alzheimer. Lees de online scriptie “Dementie, de ziekte van Alzheimer. Vergeten te onthouden…”

  Artikel publicatie door Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA)

  De Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) is de grootste beroepsvereniging voor acupuncturisten in Nederland. De beroepsvereniging heeft de scriptie van Yuk Chi gelezen en was onder de indruk. Daarom heeft de NVA een artikel hierover gepubliceerd in haar vakblad Huang Ti – editie (38e jrg, nr. 1, voorjaar 2015).
  Lees hier het artikel van de beroepsvereniging NVA

  Haarlem acupunctuur ervaringen

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Haarlem Acupunctuur.

  Haarlem acupunctuur contact

  Heeft u klachten waar u graag van af wilt? Neem dan contact op met Haarlem acupunctuur via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws