Scriptie Alzheimer gepubliceerd in vakblad NVA

Alzheimer Acupunctuur

Ziekte van Alzheimer artikel

Yuk Chi heeft haar afstudeerscriptie geschreven over: “de ziekte van Alzheimer, vergeten te onthouden”. Hierover is nu een artikel gepubliceerd in het vakblad van de NVA. Lees hier het artikel (PDF).

De ziekte van Alzheimer is een ernstige en zeer ontwrichtende ziekte waarvoor helaas nog geen medicijn bestaat. Yuk Chi heeft daarom een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden die acupunctuur biedt bij de behandeling van deze ziekte.

Alternatieve oplossingen

Bij het ontbreken van een regulier geneesmiddel zou de oplossing wellicht gevonden kunnen worden door te kijken naar alternatieve oplossingen zoals acupunctuur. Door zich open te stellen voor theorieën, ideeën, inzichten en visies die zich buiten de gebaande paden bevinden, ontdekt men wellicht iets wat eerder over het hoofd is gezien.

Acupunctuurbehandelingen

In haar scriptie worden huidige inzichten en Westers reguliere behandelingen voor Alzheimer gecombineerd met moderne Traditionele Chineeskundige inzichten en de Traditionele Chineeskundige inzichten door de tijden heen. Uit de scriptie blijkt dat acupunctuurbehandelingen kunnen helpen, vooral bij patiënten die zich in het beginstadium bevinden van de ziekte van Alzheimer. Verder en kwalitatief beter onderzoek hiertoe is echter wel noodzakelijk.

Reguliere en de Chinese Geneeskunde

De reguliere geneeskunde en de Chinese geneeskunde verschillen veel van elkaar. Desondanks hebben ze uiteindelijk toch een gemeenschappelijk doel, te weten: het verbeteren van de kwaliteit van het leven. Het combineren van deze beide vormen van geneeskunde bij het behandelen van patiënten met de ziekte van Alzheimer kan wellicht behandelresultaten teweegbrengen die ze individueel mogelijk niet hadden kunnen bereiken.

Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA)

De Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) is de grootste beroepsvereniging voor acupuncturisten in Nederland. De beroepsvereniging heeft de scriptie van Yuk Chi gelezen en was onder de indruk. Daarom heeft de NVA een artikel hierover gepubliceerd in haar vakblad Huang Ti – editie (38e jrg, nr. 1, voorjaar 2015). Lees hier het artikel (PDF) van de beroepsvereniging NVA.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over Alzheimer en acupunctuur

Wilt u meer weten over Alzheimer en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur

Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten