• 28 FEB 15
  • 0
  Scriptie Alzheimer gepubliceerd in vakblad NVA

  Scriptie Alzheimer gepubliceerd in vakblad NVA

  Yuk Chi heeft haar afstudeerscriptie geschreven over: “de ziekte van Alzheimer, vergeten te onthouden”. Hierover is nu een artikel gepubliceerd in het vakblad van de NVA.

  Ziekte van Alzheimer

  De ziekte van Alzheimer is een ernstige en zeer ontwrichtende ziekte waarvoor helaas nog geen medicijn bestaat. Yuk Chi heeft daarom een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden die acupunctuur biedt bij de behandeling van deze ziekte.

  Alternatieve oplossingen

  Bij het ontbreken van een regulier geneesmiddel zou de oplossing wellicht gevonden kunnen worden door te kijken naar alternatieve oplossingen zoals acupunctuur. Door zich open te stellen voor theorieën, ideeën, inzichten en visies die zich buiten de gebaande paden bevinden, ontdekt men wellicht iets wat eerder over het hoofd is gezien.

  Acupunctuurbehandelingen

  In haar scriptie worden huidige inzichten en Westers reguliere behandelingen voor Alzheimer gecombineerd met moderne Traditionele Chineeskundige inzichten en de Traditionele Chineeskundige inzichten door de tijden heen. Uit de scriptie blijkt dat acupunctuurbehandelingen kunnen helpen, vooral bij patiënten die zich in het beginstadium bevinden van de ziekte van Alzheimer. Verder en kwalitatief beter onderzoek hiertoe is echter wel noodzakelijk.

  Reguliere en de Chinese Geneeskunde

  De reguliere geneeskunde en de Chinese geneeskunde verschillen veel van elkaar. Desondanks hebben ze uiteindelijk toch een gemeenschappelijk doel, te weten: het verbeteren van de kwaliteit van het leven. Het combineren van deze beide vormen van geneeskunde bij het behandelen van patiënten met de ziekte van Alzheimer kan wellicht behandelresultaten teweegbrengen die ze individueel mogelijk niet hadden kunnen bereiken.

  Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA)

  De Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) is de grootste beroepsvereniging voor acupuncturisten in Nederland. De beroepsvereniging heeft de scriptie van Yuk Chi gelezen en was onder de indruk. Daarom heeft de NVA een artikel hierover gepubliceerd in haar vakblad Huang Ti – editie (38e jrg, nr. 1, voorjaar 2015).

  Lees hier het artikel van de beroepsvereniging NVA
  Lees hier de hele online scriptie

  Leave a reply →

Laatste nieuws