Scriptie Alzheimer gepubliceerd in vakblad NVA

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Ziekte van Alzheimer artikel

Yuk Chi heeft haar afstudeerscriptie geschreven over: “de ziekte van Alzheimer, vergeten te onthouden”. Hierover is nu een artikel gepubliceerd in het vakblad van de NVA. Lees hier het artikel (PDF).

De ziekte van Alzheimer is een ernstige en zeer ontwrichtende ziekte waarvoor helaas nog geen medicijn bestaat. Yuk Chi heeft daarom een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden die acupunctuur biedt bij de behandeling van deze ziekte.

Alternatieve oplossingen

Bij het ontbreken van een regulier geneesmiddel zou de oplossing wellicht gevonden kunnen worden door te kijken naar alternatieve oplossingen zoals acupunctuur. Door zich open te stellen voor theorieën, ideeën, inzichten en visies die zich buiten de gebaande paden bevinden, ontdekt men wellicht iets wat eerder over het hoofd is gezien.

Acupunctuurbehandelingen

In haar scriptie worden huidige inzichten en Westers reguliere behandelingen voor Alzheimer gecombineerd met moderne Traditionele Chineeskundige inzichten en de Traditionele Chineeskundige inzichten door de tijden heen. Uit de scriptie blijkt dat acupunctuurbehandelingen kunnen helpen, vooral bij patiënten die zich in het beginstadium bevinden van de ziekte van Alzheimer. Verder en kwalitatief beter onderzoek hiertoe is echter wel noodzakelijk.

Reguliere en de Chinese Geneeskunde

De reguliere geneeskunde en de Chinese geneeskunde verschillen veel van elkaar. Desondanks hebben ze uiteindelijk toch een gemeenschappelijk doel, te weten: het verbeteren van de kwaliteit van het leven. Het combineren van deze beide vormen van geneeskunde bij het behandelen van patiënten met de ziekte van Alzheimer kan wellicht behandelresultaten teweegbrengen die ze individueel mogelijk niet hadden kunnen bereiken.

Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA)

De Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) is de grootste beroepsvereniging voor acupuncturisten in Nederland. De beroepsvereniging heeft de scriptie van Yuk Chi gelezen en was onder de indruk. Daarom heeft de NVA een artikel hierover gepubliceerd in haar vakblad Huang Ti – editie (38e jrg, nr. 1, voorjaar 2015). Lees hier het artikel (PDF) van de beroepsvereniging NVA.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over Alzheimer en acupunctuur

Wilt u meer weten over Alzheimer en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

28 feb 2015

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer