Premies zorgverzekeringen 2022 zijn weer allemaal bekend

Zorgverzekeringen 2022 en acupunctuur

Zorgverzekeringen 2022 en acupunctuur

De premies voor de zorgverzekeringen 2022 zijn weer bekend gemaakt door alle verzekeraars. Wil jij volgend jaar acupunctuur? Kijk dan goed of je huidige zorgverzekering aangepast moet worden.

Onlangs hebben de zorgverzekeraars hun premies bekend gemaakt voor het kalenderjaar 2022. Ook dit jaar valt acupunctuur onder de categorie ‘alternatieve geneeswijzen’ van de aanvullende zorgverzekeringen 2022. Als jij volgend jaar (opnieuw) acupunctuur wil ondergaan, kijk dan goed of je hiervoor een aanvullende verzekering wil afsluiten. Let hierbij op de volgende zaken:

  • Acupunctuur (alternatieve geneeswijzen) valt niet onder de basisverzekering. Als je dus alleen een basisverzekering afsluit krijg je de acupunctuurbehandelingen niet vergoed uit de verzekering. Dat is geen ramp, er zijn namelijk ook mensen die bewust alleen een basisverzekering nemen en ervoor kiezen de acupunctuur behandelingen gewoon uit eigen zak betalen. Dat scheelt weer de premies voor een aanvullende verzekering.
  • Als je er wél voor kiest om een aanvullende verzekering te nemen, kijk dan goed hoeveel je vergoed krijgt per acupunctuur behandeling. Kijk ook goed naar het maximum bedrag per jaar wat je vergoed krijgt. Verzekeraars willen dat namelijk wel eens veranderen in hun polisvoorwaarden.
  • Zorgverzekeraars werken alleen met erkende beroepsverenigingen. Kijk dus goed of jouw zorgverzekeraar de beroepsvereniging erkent waar jouw acupuncturist bij is aangesloten. Als jouw acupuncturist bij een niet-erkende beroepsvereniging zit / of helemaal niet is aangesloten bij een beroepsvereniging, dan krijg je niks vergoed ook al heb je een aanvullende zorgverzekering afgesloten.
  • Voor acupunctuur heb je geen verwijsbrief nodig van je huisarts of specialist. Je kunt dus rechtstreeks contact opnemen met een acupuncturist.
  • Acupunctuur valt niet onder het eigen risico.
  • De uiterste datum voor het opzeggen of aanpassen van je zorgverzekering is 31 december 2021. Hou deze datum dus goed in de gaten.

We hebben met z’n allen een hectische Corona periode achter de rug en nog steeds zitten we er helaas middenin. In onze praktijk zien we veel hierdoor veel mensen met klachten zoals: moeheid, somberheid, pijnklachten, stress. Velen voelen zich moedeloos en zijn behoorlijk uit balans.

Zorg goed voor je zelf! Acupunctuur kan je helpen om je weer fitter en beter te voelen. Neem dus gerust contact met ons op om een afspraak in te plannen. Gun jezelf een goed begin van 2022 en wie weet tot volgend jaar!

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over acupunctuur en advies?

Wilt u meer weten over de behandelingen met acupunctuur en advies? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten