• 30 AUG 14
  • 0
  Acupunctuur en IVF / ICSI: verhoog uw kans op bevruchting

  Acupunctuur en IVF / ICSI: verhoog uw kans op bevruchting

  Acupunctuur en IVF / ICSI

  Acupunctuur en IVF  / ICSI – Acupunctuur verhoogt kans op zwangerschap door IVF-traject, zelfs na meerdere onsuccesvolle IVF-behandelingen. In 2002 bleek al uit onderzoek dat acupunctuur de kans op een succesvolle bevruchting door IVF en ICSI verhoogt.

  160 vrouwen met embryo’s van goede kwaliteit namen deel aan dit onderzoek en werden onderverdeeld in een acupunctuurgroep (aanvullende acupunctuurbehandelingen) en een controlegroep (geen ondersteuning met acupunctuur). De 80 vrouwen in de acupunctuurgroep kregen een acupunctuurbehandeling 25 minuten voorafgaand- en 25 minuten na de embryotransfer (ET).

  42,5% van de vrouwen uit de acupunctuurgroep was 6 weken na de ET klinisch zwanger; in de controlegroep was dit slechts 26,3% van de vrouwen. In dit onderzoek was een klinische zwangerschap een zwangerschap waarbij een vruchtzak aanwezig is tijdens de echo 6 weken na de embryotransfer.

  Acupunctuur en IVF gaan goed samen en verhoogt de kans op zwangerschap

  Uit recent onderzoek blijkt nu tevens dat acupunctuur en moxa de kans op zwangerschap kunnen verhogen bij vrouwen die reeds meerdere onsuccesvolle IVF-behandelingen achter de rug hebben.

  84 onvruchtbare vrouwen die reeds twee of meerdere IVF-behandelingen hadden ondergaan, namen deel aan dit onderzoek. Voorwaarde voor deelname was dat er geen sprake was van afwijkingen van de baarmoeder en dat er minimaal 2 geschikte embryo’s teruggeplaatst konden worden.

  De vrouwen werden willekeurig onderverdeeld in 3 groepen:
  1. Controlegroep: deze vrouwen kregen geen aanvullende behandeling
  2. Nepacupunctuurgroep: vrouwen in deze groep kregen een ‘behandeling’ waarbij acupunctuurnaalden oppervlakkig geplaatst werden op plekken waar zich geen acupunctuurpunten bevinden.
  3. Acupunctuurgroep: deze vrouwen werden behandeld met acupunctuur en moxa.

  Resultaat acupunctuur en IVF / ICSI

  Vier of vijf weken na de embryotransfer waren 10 van de 28 vrouwen (35,7%) in de acupunctuurgroep klinisch zwanger. Slechts 7,1% van de vrouwen in de controlegroep en 10,7% in de nepacupunctuurgroep waren klinisch zwanger.

  Conclusie

  Uit dit onderzoek blijkt dat acupunctuur- en moxabehandelingen de kans op een zwangerschap kunnen verhogen bij vrouwen die een IVF-traject ondergaan na meerdere onsuccesvolle IVF-pogingen. Verder onderzoek is nodig om de resultaten van dit onderzoek definitief te bevestigen.

  Bron: acupunctuurgids.nl

  Lees ook:
  – IVF en acupunctuur vermindert angst bij patienten
  – Vruchtbaarheidsproblemen bij de man
  – Acupunctuur bij zwangerschap
  – Zwangerschapskwaaltjes en acupunctuur
  – Acupunctuur bij bekkenpijn ontstaan tijdens zwangerschap
  – Vruchtbaarheidsproblemen bij de man

  Acupunctuur ervaringen

  Lees hier alle acupunctuur en IVF ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over acupunctuur en IVF / ICSI

  Wil jij graag zwanger worden via IVF / ICSI en acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws