Premies zorgverzekeringen voor acupunctuur bekend

zorgverzekeringen 2017 voor acupunctuur

Zorgverzekeringen voor acupunctuur → kan jij hier gebruik van maken?

Zorgverzekeringen voor acupunctuur | 19 november was de deadline voor de zorgverzekeraars om hun premies zorgverzekeringen voor acupunctuur officieel bekend te maken. Wil jij gebruik maken van acupunctuur? Kijk dan goed naar de zorgpremies en sluit de zorgverzekering af die het beste bij jou past.

Acupunctuur valt niet onder de basisverzekering, maar wel onder de aanvullende verzekeringen in de categorie “alternatieve geneeswijzen”. De meesten aanvullende zorgverzekeringen vergoeden acupunctuur deels of gedeeltelijk. De vergoeding is altijd gekoppeld aan een dagvergoeding met daarbij een maximale vergoeding op jaarbasis.

Voorbeeld: jouw aanvullende zorgverzekering geeft de volgende dekking voor alternatieve geneeswijzen:
€ 40,- per dag, met een maximum van € 400,- per jaar. Dat betekent dat je per keer € 40,- krijgt vergoed.

Stel dat een behandeling bij jouw acupuncturist € 75,- kost. Dan wordt dus € 40,- daarvan vergoed en de resterende € 35,- betaal je uit je eigen zak. Maar verwar dit niet met het eigen risico, want de kosten van alternatieve geneeswijzen vallen daar niet onder.

Als je 10 behandelingen bij deze acupuncturist ondergaat, dan krijg je dus voor die 10 behandelingen telkens € 40,- vergoed. Na 10 x heb je in totaal € 400,- vergoeding gekregen. Vanaf de 11e behandeling krijg je dat jaar dus geen vergoeding meer.
Als je behalve acupunctuur ook nog gebruik maakt van andere alternatieve geneeswijzen – zoals chiropraxie of homeopathie – dan worden die kosten allemaal uit dezelfde dekking vergoed. Houd daar dus rekening mee.

De meeste zorgverzekeraars stellen de eis dat de acupuncturist bij een door hen erkende beroepsvereniging is aangesloten. Dit doen zij om de kwaliteit van zorg door de acupuncturist te waarborgen. De beroepsverenigingen bevorderen en bewaken namelijk de kwaliteitseisen van de aansloten acupuncturisten. Denk aan eisen op het gebied van opleidingen, nascholingen, hygiëne en klachtregelingen.

Geadviseerd wordt om voorafgaand aan de acupunctuur behandelingen je polis te raadplegen dan wel contact op te nemen met je zorgverzekeraar om zeker te stellen dat de acupunctuurbehandelingen worden vergoed.

Nu de zorgverzekeraars de premies bekend hebben gemaakt, kun je rustig gaan kijken en vergelijken welke aanvullende zorgverzekering de beste dekking biedt voor de acupunctuurbehandelingen. Voor acupunctuur heb je overigens geen verwijsbrief nodig van je huisarts. Iedereen die wil kan dus acupunctuur proberen.

Klik hier voor een actueel overzicht van alle premies zorgverzekeringen voor acupunctuur.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over zorgverzekeringen voor acupunctuur

Wilt u meer weten over zorgverzekeringen voor acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten