• 28 NOV 16
  • 0
  Premies zorgverzekeringen 2017 voor acupunctuur bekend

  Premies zorgverzekeringen 2017 voor acupunctuur bekend

  Zorgverzekeringen 2017 voor acupunctuur

  19 november was de deadline voor de zorgverzekeraars om hun premies zorgverzekeringen 2017 voor acupunctuur officieel bekend te maken. Wil jij in 2017 gebruik maken van acupunctuur? Kijk dan goed naar de zorgpremies en sluit de zorgverzekering af die het beste bij jou past.

  Acupunctuur valt niet onder de basisverzekering, maar wel onder de aanvullende verzekeringen in de categorie “alternatieve geneeswijzen”. De meesten aanvullende zorgverzekeringen vergoeden acupunctuur deels of gedeeltelijk. De vergoeding is altijd gekoppeld aan een dagvergoeding met daarbij een maximale vergoeding op jaarbasis.

  Voorbeeld: jouw aanvullende zorgverzekering geeft de volgende dekking voor alternatieve geneeswijzen:
  € 40,- per dag, met een maximum van € 400,- per jaar. Dat betekent dat je per keer € 40,- krijgt vergoed.

  Stel dat een behandeling bij jouw acupuncturist € 70,- kost. Dan wordt dus € 40,- daarvan vergoed en de resterende € 30,- betaal je uit je eigen zak. Maar verwar dit niet met het eigen risico, want de kosten van alternatieve geneeswijzen vallen daar niet onder.

  Als je 10 behandelingen bij deze acupuncturist ondergaat, dan krijg je dus voor die 10 behandelingen telkens € 40,- vergoed. Na 10 x heb je in totaal € 400,- vergoeding gekregen. Vanaf de 11e behandeling krijg je dat jaar dus geen vergoeding meer.
  Als je behalve acupunctuur ook nog gebruik maakt van andere alternatieve geneeswijzen – zoals chiropraxie of homeopathie – dan worden die kosten allemaal uit dezelfde dekking vergoed. Houd daar dus rekening mee.

  De meeste zorgverzekeraars stellen de eis dat de acupuncturist bij een door hen erkende beroepsvereniging is aangesloten. Dit doen zij om de kwaliteit van zorg door de acupuncturist te waarborgen. De beroepsverenigingen bevorderen en bewaken namelijk de kwaliteitseisen van de aansloten acupuncturisten. Denk aan eisen op het gebied van opleidingen, nascholingen, hygiëne en klachtregelingen.

  Geadviseerd wordt om voorafgaand aan de behandelingen je polis te raadplegen dan wel contact op te nemen met je zorgverzekeraar om zeker te stellen dat de acupunctuurbehandelingen worden vergoed.

  Nu de zorgverzekeraars de premies bekend hebben gemaakt, kun je rustig gaan kijken en vergelijken welke aanvullende zorgverzekering de beste dekking biedt voor de acupunctuurbehandelingen in 2017.

  Voor acupunctuur heb je overigens geen verwijsbrief nodig van je huisarts. Iedereen die wil kan dus acupunctuur proberen.

  Klik hier voor een actueel overzicht van alle premies zorgverzekeringen 2017 voor acupunctuur.

  Lees ook:
  Actuele lijst met zorgverzekeraars
  Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars.
  – Acupunctuur zorgverzekering
  – Acupunctuur – heb jij nog ruimte in je zorgverzekering?

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over acupunctuur

  Acupunctuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Leave a reply

Cancel reply

Laatste nieuws