Premies zorgverzekeringen voor acupunctuur bekend

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Zorgverzekeringen voor acupunctuur → kan jij hier gebruik van maken?

Zorgverzekeringen voor acupunctuur | 19 november was de deadline voor de zorgverzekeraars om hun premies zorgverzekeringen voor acupunctuur officieel bekend te maken. Wil jij gebruik maken van acupunctuur? Kijk dan goed naar de zorgpremies en sluit de zorgverzekering af die het beste bij jou past.

Acupunctuur valt niet onder de basisverzekering, maar wel onder de aanvullende verzekeringen in de categorie “alternatieve geneeswijzen”. De meesten aanvullende zorgverzekeringen vergoeden acupunctuur deels of gedeeltelijk. De vergoeding is altijd gekoppeld aan een dagvergoeding met daarbij een maximale vergoeding op jaarbasis.

Voorbeeld: jouw aanvullende zorgverzekering geeft de volgende dekking voor alternatieve geneeswijzen:
€ 40,- per dag, met een maximum van € 400,- per jaar. Dat betekent dat je per keer € 40,- krijgt vergoed.

Stel dat een behandeling bij jouw acupuncturist € 75,- kost. Dan wordt dus € 40,- daarvan vergoed en de resterende € 35,- betaal je uit je eigen zak. Maar verwar dit niet met het eigen risico, want de kosten van alternatieve geneeswijzen vallen daar niet onder.

Als je 10 behandelingen bij deze acupuncturist ondergaat, dan krijg je dus voor die 10 behandelingen telkens € 40,- vergoed. Na 10 x heb je in totaal € 400,- vergoeding gekregen. Vanaf de 11e behandeling krijg je dat jaar dus geen vergoeding meer.
Als je behalve acupunctuur ook nog gebruik maakt van andere alternatieve geneeswijzen – zoals chiropraxie of homeopathie – dan worden die kosten allemaal uit dezelfde dekking vergoed. Houd daar dus rekening mee.

De meeste zorgverzekeraars stellen de eis dat de acupuncturist bij een door hen erkende beroepsvereniging is aangesloten. Dit doen zij om de kwaliteit van zorg door de acupuncturist te waarborgen. De beroepsverenigingen bevorderen en bewaken namelijk de kwaliteitseisen van de aansloten acupuncturisten. Denk aan eisen op het gebied van opleidingen, nascholingen, hygiëne en klachtregelingen.

Geadviseerd wordt om voorafgaand aan de behandelingen je polis te raadplegen dan wel contact op te nemen met je zorgverzekeraar om zeker te stellen dat de acupunctuurbehandelingen worden vergoed.

Nu de zorgverzekeraars de premies bekend hebben gemaakt, kun je rustig gaan kijken en vergelijken welke aanvullende zorgverzekering de beste dekking biedt voor de acupunctuurbehandelingen. Voor acupunctuur heb je overigens geen verwijsbrief nodig van je huisarts. Iedereen die wil kan dus acupunctuur proberen.

Klik hier voor een actueel overzicht van alle premies zorgverzekeringen voor acupunctuur.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over zorgverzekeringen voor acupunctuur

Wilt u meer weten over zorgverzekeringen voor acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

28 nov 2016

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer