Premies zorgverzekeringen 2020 bekend

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Premies zorgverzekeringen 2020 zijn bekend gemaakt!

De zorgverzekeraars hebben hun premies zorgverzekeringen 2020 weer bekend gemaakt. Neem jij de moeite om te kijken of je geld kunt besparen en of jouw huidige zorgverzekering nog bij jou past?

Tips voor het uitzoeken van een zorgverzekering 2020:

Denk na over de zorg die jij volgend jaar nodig hebt of wil gaan afnemen

Controleer vervolgens welke zorgverzekeraars dat aanbieden en vergelijk de prijzen met elkaar.
Het kan ook zijn dat je nog niet weet van welke zorg je gebruik wil gaan maken, denk dan in ieder geval na over hoeveel zekerheid je wil hebben over een dekking zodat je weet of je kunt volstaan met een beperkte dekking of juiste risico wil mijden en liever kiest voor een uitgebreidere dekking.

Wil jij acupunctuur proberen of ermee doorgaan?

Overweeg dan een aanvullende zorgverzekering. Acupunctuur valt onder de categorie “alternatieve geneeswijzen” en wordt door veel aanvullende verzekeringen gedeeltelijk vergoed. Acupunctuur wordt niet vergoed in de basisverzekering en het eigen risico is er niet op van toepassing.

Als je voor acupunctuur een aanvullende zorgverzekering wil afsluiten, controleer dan bij welke beroepsvereniging jouw acupuncturist is aangesloten en of die wordt erkend door de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar stelt namelijk als voorwaarde dat de acupuncturist is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. Als jouw acupuncturist niet is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging zal de zorgverzekeraar de behandelingen door die acupuncturist niet vergoeden. Let hier dus goed op.

Andere voorwaarden zorgverzekering

Andere voorwaarden die de zorgverzekeraar stelt met betrekking tot acupunctuur hebben vaak betrekking op de hoogte van de vergoeding per dag per acupunctuurbehandeling met een maximum bedrag per jaar. Het is dus niet zo dat de zorgverzekeraar onbeperkt en volledig de behandelingen vergoed. Goed de voorwaarden lezen dus!

Zonder aanvullende verzekering acupunctuur ook mogelijk

Ook zonder aanvullende verzekering kun je naar een acupuncturist gaan. Dan betaal je de behandelingen volledig zelf, maar daarentegen bespaar je daarmee wel de kosten van een aanvullende verzekering.

Let op bij overstappen

Als je beslist om over te stappen: zeg dan op tijd je huidige verzekering op, dat wil zeggen: uiterlijk 31 december 2019. Zorg ervoor dat je de nieuwe verzekering op tijd afsluit, dat wil zeggen: uiterlijk 31 januari 2020. Je nieuwe zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari 2020.

Het uitzoeken van een bij jou passende zorgverzekering 2020 is geen leuk klusje om te doen maar zeker wel de moeite waard om teleurstelling volgend jaar te voorkomen. Gewoon doen dus!

N.B. Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging NVA: Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Heb je vragen over onze behandelingen, neem dan gerust contact met ons op.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over zorgverzekeringen en acupunctuur

Wilt u meer weten over zorgverzekeringen en acupunctuur en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

13 nov 2019

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na corona crisis Acupunctuur na corona: ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur in China

Corona patiënten en acupunctuur ter ondersteuning in Wuhan Corona patiënten en acupunctuur | Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan...

Lees meer