Premies zorgverzekeringen 2020 bekend

Premies zorgverzekeringen 2020

Premies zorgverzekeringen 2020 zijn bekend gemaakt!

De zorgverzekeraars hebben hun premies zorgverzekeringen 2020 weer bekend gemaakt. Neem jij de moeite om te kijken of je geld kunt besparen en of jouw huidige zorgverzekering nog bij jou past?

Tips voor het uitzoeken van een zorgverzekering 2020:

Denk na over de zorg die jij volgend jaar nodig hebt of wil gaan afnemen

Controleer vervolgens welke zorgverzekeraars dat aanbieden en vergelijk de prijzen met elkaar.
Het kan ook zijn dat je nog niet weet van welke zorg je gebruik wil gaan maken, denk dan in ieder geval na over hoeveel zekerheid je wil hebben over een dekking zodat je weet of je kunt volstaan met een beperkte dekking of juiste risico wil mijden en liever kiest voor een uitgebreidere dekking.

Wil jij acupunctuur proberen of ermee doorgaan?

Overweeg dan een aanvullende zorgverzekering. Acupunctuur valt onder de categorie “alternatieve geneeswijzen” en wordt door veel aanvullende verzekeringen gedeeltelijk vergoed. Acupunctuur wordt niet vergoed in de basisverzekering en het eigen risico is er niet op van toepassing.

Als je voor acupunctuur een aanvullende zorgverzekering wil afsluiten, controleer dan bij welke beroepsvereniging jouw acupuncturist is aangesloten en of die wordt erkend door de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar stelt namelijk als voorwaarde dat de acupuncturist is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. Als jouw acupuncturist niet is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging zal de zorgverzekeraar de behandelingen door die acupuncturist niet vergoeden. Let hier dus goed op.

Andere voorwaarden zorgverzekering

Andere voorwaarden die de zorgverzekeraar stelt met betrekking tot acupunctuur hebben vaak betrekking op de hoogte van de vergoeding per dag per acupunctuurbehandeling met een maximum bedrag per jaar. Het is dus niet zo dat de zorgverzekeraar onbeperkt en volledig de behandelingen vergoed. Goed de voorwaarden lezen dus!

Zonder aanvullende verzekering acupunctuur ook mogelijk

Ook zonder aanvullende verzekering kun je naar een acupuncturist gaan. Dan betaal je de behandelingen volledig zelf, maar daarentegen bespaar je daarmee wel de kosten van een aanvullende verzekering.

Let op bij overstappen

Als je beslist om over te stappen: zeg dan op tijd je huidige verzekering op, dat wil zeggen: uiterlijk 31 december 2019. Zorg ervoor dat je de nieuwe verzekering op tijd afsluit, dat wil zeggen: uiterlijk 31 januari 2020. Je nieuwe zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari 2020.

Het uitzoeken van een bij jou passende zorgverzekering 2020 is geen leuk klusje om te doen maar zeker wel de moeite waard om teleurstelling volgend jaar te voorkomen. Gewoon doen dus!

N.B. Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging NVA: Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Heb je vragen over onze behandelingen, neem dan gerust contact met ons op.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over zorgverzekeringen en acupunctuur

Wilt u meer weten over zorgverzekeringen en acupunctuur en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten