• 13 NOV 19
  • 0
  Premies zorgverzekeringen 2020 bekend

  Premies zorgverzekeringen 2020 bekend

  Premies zorgverzekeringen 2020 zijn bekend gemaakt!

  Het is weer zover: de zorgverzekeraars hebben hun premies zorgverzekeringen 2020 weer bekend gemaakt. Neem jij de moeite om te kijken of je geld kunt besparen en of jouw huidige zorgverzekering nog bij jou past?

  Tips voor het uitzoeken van een zorgverzekering voor volgend jaar:

  1. Denk na over de zorg die jij volgend jaar nodig hebt of wil gaan afnemen. Controleer vervolgens welke zorgverzekeraars dat aanbieden en vergelijk de prijzen met elkaar.
  Het kan ook zijn dat je nog niet weet van welke zorg je gebruik wil gaan maken, denk dan in ieder geval na over hoeveel zekerheid je wil hebben over een dekking zodat je weet of je kunt volstaan met een beperkte dekking of juiste risico wil mijden en liever kiest voor een uitgebreidere dekking.

  2. Wil jij acupunctuur proberen of ermee doorgaan? Overweeg dan een aanvullende zorgverzekering. Acupunctuur valt onder de categorie “alternatieve geneeswijzen” en wordt door veel aanvullende verzekeringen gedeeltelijk vergoed. Acupunctuur wordt niet vergoed in de basisverzekering en het eigen risico is er niet op van toepassing.
  Als je voor acupunctuur een aanvullende zorgverzekering wil afsluiten, controleer dan bij welke beroepsvereniging jouw acupuncturist is aangesloten en of die wordt erkend door de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar stelt namelijk als voorwaarde dat de acupuncturist is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging. Als jouw acupuncturist niet is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging zal de zorgverzekeraar de behandelingen door die acupuncturist niet vergoeden. Let hier dus goed op.

  3. Andere voorwaarden die de zorgverzekeraar stelt met betrekking tot acupunctuur hebben vaak betrekking op de hoogte van de vergoeding per dag per acupunctuurbehandeling met een maximum bedrag per jaar. Het is dus niet zo dat de zorgverzekeraar onbeperkt en volledig de behandelingen vergoed. Goed de voorwaarden lezen dus!

  4. Ook zonder aanvullende verzekering kun je naar een acupuncturist gaan. Dan betaal je de behandelingen volledig zelf, maar daarentegen bespaar je daarmee wel de kosten van een aanvullende verzekering.

  5. Als je beslist om over te stappen: zeg dan op tijd je huidige verzekering op, dat wil zeggen: uiterlijk 31 december 2019. Zorg ervoor dat je de nieuwe verzekering op tijd afsluit, dat wil zeggen: uiterlijk 31 januari 2020. Je nieuwe zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari 2020.

  Het uitzoeken van een bij jou passende zorgverzekering 2020 is geen leuk klusje om te doen maar zeker wel de moeite waard om teleurstelling volgend jaar te voorkomen. Gewoon doen dus!

  N.B. Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging NVA: Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Heb je vragen over onze behandelingen, neem dan gerust contact met ons op.

  Veel gelezen artikelen:
  Acupunctuur bij zwangerschap
  – Stress en acupunctuur
  – Acupunctuur en afvallen
  – Stoppen met roken met acupunctuur
  – Oorsuizen en acupunctuur
  – Vruchtbaarheid en acupunctuur
  – Acupunctuur en migraine
  – Acupunctuur en hoofdpijn
  – Acupunctuur en hielspoor
  – Ziekte van Alzheimer en acupunctuur

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

  Vragen over acupunctuur

  Wilt u meer weten over acupunctuur en over de zorgverzekeringen 2020? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws