Vergoeding acupunctuur zorgverzekeringen 2018 weer bekend!

Vergoeding acupunctuur zorgverzekeringen 2018

Vergoeding acupunctuur zorgverzekeringen

Onlangs hebben alle zorgverzekeraars hun premies voor vergoeding acupunctuur zorgverzekeringen 2018 weer bekend gemaakt. Er is nu dus ook duidelijkheid over de hoogte van de vergoedingen voor acupunctuur / alternatieve geneeswijzen.

Yuk Chi Acupunctuur heeft in november 2017 navraag gedaan bij een aantal grote verzekeraars over wáárom ze acupunctuur vergoeden. Daarop zijn de volgende antwoorden verkregen:

  • Er is behoefte aan / vraag naar acupunctuur.
  • Er zijn mensen die baat hebben bij acupunctuur.
  • De zorgverzekeraars willen mensen die gebruik maken van acupunctuur tegemoet komen in de kosten die ze maken.

Wil jij volgend jaar (ook) acupunctuur ondergaan? Kijk dan goed of je deze behandelingen vergoed krijgt van je zorgverzekeraar. Dit geldt ook als je niet van plan bent om van zorgverzekeraar te wisselen. Het bedrag dat je in 2017 vergoed krijgt kan namelijk zijn veranderd door de nieuwe polisvoorwaarden voor 2018.

Acupunctuur valt niet onder het basispakket, maar wel onder veel aanvullende pakketten. De premies voor de aanvullende verzekeringen verschillen per verzekeraar, net als de dekking die ze bieden voor acupunctuur.

Welke aanvullende zorgverzekering het beste bij jou past is, is afhankelijk van factoren zoals: het aantal acupunctuur behandelingen dat je wil, de hoogte van de vergoeding die je wil per acupunctuur behandeling, en of je nog gebruik wil maken van andere delen van het aanvullende pakket zoals fysiotherapie.

Voor degenen die geen aanvullende verzekering hebben / willen: zonder aanvullende verzekering krijg je de behandelingen niet vergoed en betaal je het volledige bedrag dus zelf. Dit hoeft echter niet perse nadelig te zijn omdat je dat in wezen bekostigt uit de bespaarde premie.

Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een aanvullende verzekering voor acupunctuur:

  • Hoeveel krijg je vergoed per behandeling / per dag?
  • Hoeveel krijg je vergoed maximaal per jaar?
  • Is de acupuncturist aangesloten bij een door een zorgverzekeraars erkende beroepsvereniging?
  • Is de acupuncturist vermeld in de zorggids van een zorgverzekeraar – dit geldt voor de zorgverzekeraars die vallen onder VGZ-groep.
  • Acupunctuur valt bij de aanvullende zorgverzekeringen onder de categorie ‘alternatieve geneeswijzen’. Als je behalve van acupunctuur ook gebruik wil maken van een andere vorm van alternatieve geneeswijze, dan valt dat onder dezelfde dekking.

Goed om te weten is verder dat acupunctuur niet onder het eigen risico valt. Ook heb je geen verwijsbrief nodig van je huisarts. Hier vind je het overzicht van zorgverzekeraars die acupunctuur vergoeden.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over de vergoeding acupunctuur zorgverzekeringen en acupunctuur

Wilt u meer weten over de vergoeding acupunctuur zorgverzekeringen en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten