Vergoeding acupunctuur zorgverzekeringen 2018 is weer bekend!

Dekt jouw zorgverzekering acupunctuur?

Feiten en tips over de vergoedingen van acupunctuur door zorgverzekeraars

Wie zijn wij en wat wij voor u kunnen betekenen?

Lees alle ervaringen van onze praktijk

Op 12 november jl. hebben alle zorgverzekeraars hun premies voor 2018 weer bekend gemaakt. Er is nu dus ook duidelijkheid over de hoogte van de vergoedingen voor acupunctuur / alternatieve geneeswijzen in 2018.

Yuk Chi Acupunctuur heeft in november 2017 navraag gedaan bij een aantal grote verzekeraars over wááom ze acupunctuur vergoeden. Daarop zijn de volgende antwoorden verkregen:
– Er is behoefte aan / vraag naar acupunctuur.
– Er zijn mensen die baat hebben bij acupunctuur.
– De zorgverzekeraars willen mensen die gebruik maken van acupunctuur tegemoet komen in de kosten die ze maken.

Wil jij volgend jaar (ook) acupunctuur ondergaan? Kijk dan goed of je deze behandelingen vergoed krijgt van je zorgverzekeraar. Dit geldt ook als je niet van plan bent om van zorgverzekeraar te wisselen. Het bedrag dat je in 2017 vergoed krijgt kan namelijk zijn veranderd door de nieuwe polisvoorwaarden voor 2018.

Acupunctuur valt niet onder het basispakket, maar wel onder veel aanvullende pakketten. De premies voor de aanvullende verzekeringen verschillen per verzekeraar, net als de dekking die ze bieden voor acupunctuur.

Welke aanvullende zorgverzekering het beste bij jou past is, is afhankelijk van factoren zoals: het aantal acupunctuur behandelingen dat je wil, de hoogte van de vergoeding die je wil per acupunctuur behandeling, en of je nog gebruik wil maken van andere delen van het aanvullende pakket zoals fysiotherapie.

Voor degenen die geen aanvullende verzekering hebben / willen: zonder aanvullende verzekering krijg je de behandelingen niet vergoed en betaal je het volledige bedrag dus zelf. Dit hoeft echter niet perse nadelig te zijn omdat je dat in wezen bekostigt uit de bespaarde premie.

Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een aanvullende verzekering voor acupunctuur:
– Hoeveel krijg je vergoed per behandeling / per dag?
– Hoeveel krijg je vergoed maximaal per jaar?
– Is de acupuncturist aangesloten bij een door een zorgverzekeraars erkende beroepsvereniging?
– Is de acupuncturist vermeld in de zorggids van een zorgverzekeraar – dit geldt voor de zorgverzekeraars die vallen onder VGZ-groep.
– Acupunctuur valt bij de aanvullende zorgverzekeringen onder de categorie ‘alternatieve geneeswijzen’. Als je behalve van acupunctuur ook gebruik wil maken van een andere vorm van alternatieve geneeswijze, dan valt dat onder dezelfde dekking.

Goed om te weten is verder dat acupunctuur niet onder het eigen risico valt. Ook heb je geen verwijsbrief nodig van je huisarts.

Hier vind je het overzicht van zorgverzekeraars die acupunctuur vergoeden, inclusief de premies en de hoogte van de dekking.

Veel gelezen artikelen:
– Stress en acupunctuur
– Acupunctuur en afvallen
– Stoppen met roken met acupunctuur
– Oorsuizen en acupunctuur
– Vruchtbaarheid en acupunctuur
– Acupunctuur en migraine
– Acupunctuur en hoofdpijn
– Acupunctuur en hielspoor
– Ziekte van Alzheimer en acupunctuur

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

Vragen over vergoeding acupunctuur zorgverzekeringen 2018

Wilt u meer weten over de vergoeding acupunctuur zorgverzekeringen 2018? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

20 nov 2017

Acupunctuur Haarlem en omstreken

De acupunctuurpraktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord, direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona-tijdperk: gezonder en vitaler

Acupunctuur na Corona crisis Ben jij uit balans door de Corona crisis? Wil jij ondersteuning hebben om je weer gezonder en vitaler te voelen? Heb je wel eens gedacht aan acupunctuur na Corona? Lees hier wat acupunctuur voor jou kan betekenen. Sinds...

Lees meer
Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Acupunctuur weer mogelijk vanaf maandag 11 mei 2020!

Afspraken maken bij Yuk Chi Acupunctuur weer mogelijk Zojuist heeft het kabinet aangegeven dat Acupunctuur weer mogelijk is vanaf aankomende maandag 11 mei 2020. Mocht je nog geen afspraak bij ons hebben ingepland, doe dat dan snel want de agenda...

Lees meer
Acupunctuur in China bij Corona patienten

Acupunctuur in China bij Corona patienten

Corona patienten en acupunctuur Corona patienten in het Leishenshan Hospital in Wuhan (China) kregen acupunctuurbehandelingen voor klachten zoals slapeloosheid en migraine. Deze acupunctuurbehandelingen werden gegeven door medici van het Yueyang...

Lees meer
Mededeling ivm Coronavirus

Mededeling ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben wij de volgende mededeling 1. Om onze patiënten zoveel mogelijk te kunnen blijven helpen tijdens deze bijzondere tijden met het Coronavirus zijn wij vooralsnog gewoon geopend en kunnen alle afspraken doorgaan*....

Lees meer