Acupunctuur – heb jij nog ruimte in je zorgverzekering?

Zorgverzekering acupunctuur Haarlem Zorgkosten

Zorgverzekering en acupunctuur – heb jij nog ruimte in je zorgverzekering?

Een goede zorgverzekering en acupunctuur zijn belangrijk. Heb jij een aanvullende zorgverzekering? En heb jij dit jaar al gebruikt gemaakt van acupunctuur?

De meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden acupunctuurbehandelingen deels of volledig. Dit verzekeringsjaar loopt eind december af. Als je nog geen gebruik hebt gemaakt van je acupunctuurdekking terwijl je dit wel van plan was, dan is nu een goed moment om dat alsnog te doen. Nu heb je nog voldoende tijd om acupunctuurbehandelingen op een gunstig moment in te plannen dus laat deze kans niet onbenut aan je voorbij gaan.

Verwachting acupunctuurbehandeling

Wat kun je verwachten van een acupunctuurbehandeling? In ieder geval het volgende:

  • Een intakegesprek over jouw algehele gezondheid, waarbij jouw hoofdklacht centraal staat
  • Een lichaamsonderzoek
  • De acupunctuurbehandeling met naaldjes of met behulp van laser
  • Eventueel ondersteunende behandelingen zoals cupping, TDP-lamp therapie en kruiden
  • Adviezen uit de Chinese Geneeskunde op het gebied van voeding en lifestyle

Acupunctuur voor verschillende klachten

Acupunctuur kan voor vele uiteenlopende klachten worden gebruikt: pijn, stress, vermoeidheid en depressie zijn een aantal veel voorkomende redenen waarom mensen bij een acupuncturist terecht komen. Loop dus niet langer door met je probleem en neem contact op met een acupuncturist.

Alternatieve geneeskunde

Overigens valt acupunctuur bij de zorgverzekeraars onder de categorie ‘alternatieve geneeskunde’. Om voor vergoeding in aanmerking te komen wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars de eis gesteld dat de acupuncturist is aangesloten bij een door hen erkende beroepsvereniging. Let hier dus goed op voordat je een afspraak maakt voor een acupunctuurbehandeling.

Heb je een acupuncturist op het oog? Neem dan even contact op met je zorgverzekeraar om zekerheid te krijgen over de exacte vergoeding vanuit jouw aanvullende zorgverzekering bij deze behandelaar.

Een overzicht van alle zorgverzekeraars met hun zorgverzekering vind je hier.

Lees ook:

Ervaringen met acupunctuur

Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur.

Vragen over zorgverzekering en acupunctuur

Wilt u meer weten over zorgverzekering en acupunctuur behandelingen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 888 21 00 of stuur een email via onderstaand contactformulier.

Logo-NVA-en-KAB

Acupunctuur vergoed door verzekering

Yuk Chi Acupunctuur Haarlem heeft een AGB zorgverlenerscode en vrijwel de meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de behandelingen.

Yuk Chi de Jong – Kan is lid van de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA). Ze is ook lid van de koepelorganisatie KAB. Wij houden ons scherp aan de regels op het gebied van kwaliteit, hygiëne en wetgeving.

Bezoek Yuk Chi Acupunctuur praktijk

De praktijk van Yuk Chi Acupunctuur is gevestigd in Santpoort-Noord. Direct tegen Haarlem aan en tegenover het ziekenhuis Spaarne Gasthuis Haarlem-Noord. Yuk Chi de Jong – Kan is als acupuncturist bekend in onder meer Haarlem, Santpoort, Bloemendaal, Zandvoort, Aerdenhout, Heemstede, Bentveld, Driehuis, IJmuiden, Overveen, Spaarndam, Velsen, Velserbroek, ea.

Acupunctuur Haarlem

Yuk Chi Acpunctuur

Yuk Chi Acupunctuur is een professionele acupunctuurpraktijk met moderne en traditionele acupunctuur.

Traditionele acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt op het lichaam.

Bij moderne acupunctuur worden geen acupunctuurnaalden gebruikt maar laserlicht (laseracupunctuur).

Contact

Yuk Chi Acupunctuur
Dijkzichtlaan 2
2071 EZ
Haarlem

Telefoon 023 – 888 21 00

Neem contact met ons op

Openingstijden

maandag 08.30 – 14.00
dinsdag 08.30 – 14.00
woensdag 08.30 – 14.00
donderdag 08.30 – 14.00
vrijdag gesloten
zaterdag – zondag gesloten