• 20 SEP 14
  • 0
  RSI en acupuncuur

  RSI en acupuncuur

  Acupunctuur helpt bij RSI (Repetitive Strain Injury)

  RSI en acupuncuur – Hiermee worden klachten bedoeld die ontstaan doordat we steeds dezelfde beweging maken. Het gaat hierbij om pijn aan de nek, schouders, armen en vingers. De klachten zorgen voor veel ongemak en kunnen de bewegingsvrijheid behoorlijk beperken. Ze kunnen ook leiden tot ernstiger klachten als ontstekingen en chronische pijn.

  De tennisarm en de muisarm zijn de meest bekende voorbeelden van RSI. Maar iedereen die voor werk, sport of hobby de armen, handen of vingers langdurig op dezelfde manier beweegt, kan RSI krijgen. Denk daarbij aan mensen die achter de kassa zitten of aan de lopende band werken. Of aan mensen die lang in dezelfde houding moeten staan, zoals kappers en mensen die in de bouw werken.

  Om Repetitive Strain Injury te voorkomen, kunt u een aantal dingen doen. U kunt vaker rustpauzes nemen, meer bewegen tijdens de werkzaamheden of uw werkomstandigheden verbeteren. Helaas gaan veel mensen, ondanks beginnende klachten als spiervermoeidheid, kramp of een verdoofd gevoel, gewoon door met hun werkzaamheden, zonder iets te veranderen. Zo verergeren de klachten en wordt het uiteindelijk RSI.

  Wat kan acupunctuur doen?

  Bij Repetitive Strain Injury is er sprake van een flinke energieblokkade in de delen van het lichaam die pijn doen. Met acupunctuur wordt deze blokkade opgeheven en de doorbloeding gestimuleerd. Hierdoor worden de spieren, pezen en gewrichten gevoed waardoor ze weer soepel gaan functioneren. Daarnaast verhoogt een acupunctuurbehandeling uw algehele weerstand waardoor de heftigheid van de klachten meteen al afneemt.

  Bron: Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur

  Ervaringen met acupunctuur

  Lees hier alle acupunctuur ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.

  Contact opnemen over RSI en acupunctuur

  Last van RSI en acupuncuur proberen? Neem dan contact op via telefoon 023 – 73 70 123 of stuur een email.

  Leave a reply →

Laatste nieuws