Afvallen en acupunctuur

Acupunctuur en afvallen

Acupunctuur en afvallen – In de afgelopen dertig jaar is het aandeel mensen met overgewicht in Nederland toegenomen, zowel bij volwassenen als bij 4 tot 20 jarigen. De toename is vooral groot bij volwassenen; het aandeel met ernstig overgewicht is zelfs meer dan verdubbeld. Bij mannen van 40 jaar of ouder heeft inmiddels meer dan de helft overgewicht (cijfers CBS). Velen willen iets doen aan hun overgewicht. Acupunctuur en afvallen is een goede combinatie.

Voor veel mensen staat afvallen hoog op de agenda. Bijvoorbeeld zodra de decembermaand met allerlei lekkere etentjes en snacks achter ons is en de jaarwisseling heeft plaatsgevonden beginnen we met gezond eten en meer bewegen. Vaak houden mensen dit maar een paar weken vol waarna het voornemen om af te vallen weer langzaam op de achtergrond verdwijnt. Een druk gezinsleven, hectische carrière of de vele gezellige nieuwjaarsborrels zijn hier vaak mede oorzaak van. Ook zijn er simpelweg gevallen waarbij het maar niet lukt om af te vallen, hoe hard deze mensen hun best ook doen. Bij deze personen is er vaak een probleem met de stofwisseling/metabolisme, wordt er verkeerd gegeten of is er sprake van emotie-eten.

Voordelen afvallen

– je voelt je mooier, slanker en meer zelfverzekerd
– je krijgt een betere conditie en voelt je fitter
– het kan je helpen met het verlagen van je cholesterol, bloeddruk of de kans op diabetes
– het helpt bij minder snurken
– het kan de kans op zwangerschap verhogen

Acupunctuur en afvallen

Acupunctuur en afvallen gaan goed samen. Acupunctuur is een heel goed middel om je te ondersteunen bij het afvallen. Het zorgt ervoor dat je trek in eten wordt verminderd en dat je metabolisme beter gaat werken waardoor het afvallen sneller gaat. Ook zorgt het voor meer energie en minder onrust/stress. Daarnaast zorgt het voor een algeheel balans waardoor evt. lichamelijke/emotionele klachten verminderen of verdwijnen. Al met al werkt acupunctuur op je totale gezondheid en hoe beter jij je voelt hoe makkelijker het afvallen zal gaan.

Lees ook:
– Diabetes Mellitus en acupunctuur
– Hoeveel beweeg jij?
– Suikerziekte en acupunctuur

Acupunctuur en afvallen ervaringen

Lees hier alle acupunctuur en afvallen ervaringen van Yuk Chi Acupunctuur Haarlem.